<P>Hrách je důležitá luštěnina, pěstuje se hlavně kvůli chutným luskům se sladkými plody. Ty jsou známé svým vysokým obsahem důležitých vitamínů A, B, C. Semena hrachu obsahují jen 1 - 2 % tuku, velmi málo oligosacharidů. Důležitý je vysoký podíl dusíkatých látek (20-25 %) a obsah 5-7 % hrubé vlákniny.</P><br/><P>Hrách dřeňový Avola obsahuje látky s pozitivními účinky na srdce, současně neobsahuje skoro žádné, co srdce ohrožují. Přispívá ke správné funkci nervového systému. Pomáhá s oslabenou nervovou soustavou, neurastenií, podrážděností, nespavostí nebo depresí. Pěstování hrachu není složité, nejvíc se mu daří v lehkých hlinitých půdách.</P><br/><P>Půdu je možno přihnojovat podle potřeby fosforečnými a draselnými hnojivy. Výsev hrachu se provádí brzy na jaře na přelomu března a dubna. Poté co se uchytí, dbejte na eliminaci plevelu. Sklizeň určuje hlavně typ odrůdy, ale většinou sklízet můžeme cca od půlky června až do půlky července.</P><br/><P>Pro dosažení prodloužení sklizně hrachu, je doporučeno kombinovat více odrůd. Není vhodné vysévat hrách na stejné místo po dobu 3 let, jinak hrozí zvýšený výskyt kořenových chorob hrachu.</P>